Author Topic: MD-380 Database Issue  (Read 386 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
MD-380 Database Issue
« on: January 19, 2019, 10:23:09 pm »
Greetings,

I am using an MD-380 with Toolz installed from the KG5RKI site.

Many times I have used the flash program to update the user database, without any issues.

Today, I have tried numerous times.  The screen says at the end that things were completed.  There are no error messages.

No IDs, names, locations are showing when someone keys up.  All I see is the standard No ID message that one gets if an ID number is not in the database.

I am at a loss as a fix for this problem.  Any suggestions?
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Share on Facebook Share on Twitter


Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #1 on: January 19, 2019, 10:26:10 pm »
It is taking about 10 minutes to do the update which seems excessively long.
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #2 on: January 19, 2019, 10:47:11 pm »
check settings in radio are set to show it

utilities
MD380Toolz
show calls
userDB

and
NetMon enabled
73
DE KE5CDK

Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #3 on: January 20, 2019, 12:29:50 am »
TA and Used DB were selected.

Changed to just User DB.

Unfortunately this made no difference.  No db info is showing up.
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #4 on: January 20, 2019, 12:47:44 am »
I just opened tytera flash tool 108c

Userdb download update

It loaded 121665 users

Looks fine  but have not sent to radio yet
Same number on your end?
73
DE KE5CDK

Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #5 on: January 20, 2019, 03:31:04 am »
Yes,
A friend of mine had no problem with it.

Now the radio lost the building and people icons on the main screen and reboots every 5 seconds. I was feeling so good today getting things working. Lol lol
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #6 on: January 20, 2019, 04:56:33 am »
No icons?
Ty removed them a while ago for space to display mode, cc, ts info

Sounds like you updated firmware and it did not go well, perhaps since it was not in dfu mode

Try re flashing tools be properly
If that don't work

Flash a version of tyt be
Then toolz again
73
DE KE5CDK

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #7 on: January 20, 2019, 04:57:35 am »
Rebooting can be caused by user db not loaded well
73
DE KE5CDK

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #8 on: January 20, 2019, 04:59:13 am »
I went thru the same process when I used the wrong program to flash to wrong radio
 It after above all is well again
73
DE KE5CDK

Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #9 on: January 20, 2019, 04:39:18 pm »
Here is the latest. Last night I had things so hosed up that the radio kept rebooting every 5 seconds. A friend of mine flashed the radio back to no toolz. Then he flashed toolz back on. The toolz has been updated to show more data and gets rid of the two stupid large icons. The userdb still won't show info on the screen. Others having trouble per the DMRtrack Facebook page.

Thanks for the help yrsterday.
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Offline KG5RKI

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 8
  • Referrals: 3
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #10 on: January 21, 2019, 02:51:36 am »
Firmware updated pushed to address this issue.  Increased size on max userdb sanity check.

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #11 on: January 21, 2019, 01:01:16 pm »
great  ;D
73
DE KE5CDK

Offline nj3h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Location: Redmond, Oregon
  • Referrals: 0
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #12 on: January 21, 2019, 04:28:02 pm »
Ty, emailed me back around 11 last night. He fixed it real quick. I really appreciate everyone is so helpful and timely.

Did have another issue lastvnight. With toolz installed, screen would blank in 5 sec. Friend walked me thru reflashing stock firmwate. Then backlight stayed on. Set it to 15 sec instead of always. Flashed toolz and it worked. Then reset to always in stock firmware.
73,
George, NJ3H
Redmond, Oregon USA

Offline ke5cdk

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1566
  • Location: Texas
  • Referrals: 0
    • NFLARC
  • Call Sign: KE5CDK
Re: MD-380 Database Issue
« Reply #13 on: January 26, 2019, 01:08:01 am »
Ty tweaked FW again last night
73
DE KE5CDK

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
0 Replies
420 Views
Last post February 13, 2019, 09:01:30 pm
by Robert K4WZV
2 Replies
213 Views
Last post October 20, 2019, 09:48:41 am
by KC1LPT DMR 3144706
0 Replies
55 Views
Last post May 04, 2020, 01:09:20 am
by KI7UEF